- ماش درجه یک
- نوع : سلفون
- وزن : 900 گرم
- ارزش غذایی در 100 گرم : انرژی 347 کیلو کالری ، پروتئین 24 گرم ، کربوهیدرات 63 گرم ، کلسیم 13 گرم ، کلسترول 0 ، آهن 37 گرم ، سدیم 15 گرم ، قند 7 گرم ، پتاسیم 1246 گرم ، فیبر 16 گرم
مشخصات کالا
- کد کالا : 0307
- قیمت :
خواص ماش (Mung bean) شامل کاهش کلسترول خون، پیشگیری از سرطان، مفید برای دیابتیها، منبع پروتئین گیاهی و مفید در درمان کم خونی و اسهال است.
ماش از حبوبات مغذی و پر خاصیت است که قادر به تامین بسیاری از املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن انسان است. این دانه گیاهی ارزشمند، امروزه کمتر در پخت غذاها استفاده می شود در صورتی که متخصصان تغذیه مصرف آن را به عنوان یک منبع تامین پروتئین گیاهی به همه گروه های سنی توصیه می کنند. خواص ماش و کاربردهای درمانی آن شامل استفاده از آن در کمک به درمان سرماخوردگی ، اسهال ، سر درد ، تقویت بدن و رفع ضعف می باشد. همچنین دانه های ماش، کالری کمی داشته و در عین حال حاوی بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن است و به عنوان یک تغذیه سالم محسوب می گردد.
گیاه شناسی ماش
ماش گیاهی علفی، دارای ساقه زاویه دار به ارتفاع 40 تا 70 سانتی متر و برگهای منتهی به پیچک مرکب از 4 تا 7 زوج برگچه است. گاهی به علت داشتن پیچک از گیاهان مجاور خود بالا میرود و گلهایی زیبا به رنگ بنفش یا ارغوانی دارد. میوه ماش باریک ، دراز و قهوه ای رنگ است و دانه های کوچک کروی به رنگ خاکستری ، قهوه ای یا سبز در آن جای دارد. از برگ و گل این گیاه نیز در طب سنتی استفاده می شود.
خواص ماش (طبیعت و خواص درمانی)
طبع ماش از دیدگاه طب سنتی کمی سرد و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی ماش به شرح زیر می باشد:
استفاده از ماش به دلیل ویتامین های فراوان موجود در آن برای تقویت اعصاب و بینایی بسیار مفید می باشد.
یکی از خواص ماش خاصیت ضد التهاب بودن آن است. این خاصیت باعث شده مصرف این دانه گیاهی مفید در کاهش خطر حملات قلبی مفید بوده و به بهبود جریان خون در سرخرگها کمک شایانی می کند.
دانه ماش حاوی پروتئین گیاهی و فیبر است و مصرف آن به کاهش اشتها کمک می کند. بنابراین غذایی مفید برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و رژیم های لاغری دارند محسوب می گردد.
از خواص ماش پیشگیری از پیر شدن پوست است. دانه های ماش سرشار از فیتواستروژن است که از پیری زود هنگام پوست جلوگیری می کند. مواد مغذی موجود در ماش به ساخت کلاژن و الاستین که باعث جوان سازی پوست می شوند ، کمک می کند.
میزان و محتوای قند موجود در ماش بسیار پایین بوده ، متخصصان تغذیه مصرف ماش را به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می کنند.
وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی كلیهها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم كردن ضربان قلب میگردد.
کمک به درمان سرطان از ویژگی های اصلی ماش بوده ، به ویژه مصرف جوانه ماش به عنوان یک ماده ضد سرطان طبیعی شناخته شده است. سطح بالای اسیدهای آمینه، الیگوساکاریدها و پلی فنول موجود در ماش، می تواند از پیشرفت سرطان و رشد تومورها جلوگیری کند.
ماش و جوانههای آن سرشار از آهن و فولات است و از این رو برای درمان کم خونی در کودکان و زنان بسیار موثر است.